Vanaf 9 december start op SBS6 een hartverwarmend nieuw programma: 'Mijn Hond Mijn Leven'. Jamie Trenité en 'Heel Holland Bakt' winnares Mercedes Roggen brengen ontroerende verhalen en bakplezier rondom de levens van mensen met een hulphond van KNGF Geleidehonden.

In 4 aangrijpende afleveringen staat telkens het verhaal van een KNGF hulphond en zijn baas centraal. De hondenbazen, zowel jong als oud, laten zien wat hun uitdagingen in het dagelijks leven zijn en hoe zij hierbij geholpen worden door hun trouwe metgezel. Het programma biedt een inkijkje in hun levens en belicht de onvoorwaardelijke band tussen mensen en hun hond met een missie.

Zo leren we oud-veteraan John kennen. Door de vreselijke dingen die hij tijdens zijn militaire missies heeft meegemaakt, kampt hij nu met PTSS. Dankzij zijn PTSS buddyhond Doubaz durft hij weer naar buiten en slaapt hij beter. Ook de zesjarige Seppe heeft een buddyhond, want hij heeft een zeldzame hersenziekte. Labrador Rocky wijkt niet van Seppe’s zijde en gaat onder andere met hem mee naar zijn ziekenhuisafspraken. We ontmoeten ook Elly; zij heeft de bindweefselaandoening EDS en daarnaast ook PTSS en autisme. Assistentiehond Bessy helpt Elly fysiek en mentaal om dagelijkse obstakels te overwinnen. De positieve Dominieke laat zich niet uit het veld slaan door haar visuele beperking. Met blindengeleidehond Dokus naast zich durft Dominieke weer zelfstandig op pad te gaan, haar dromen te verwezenlijken en te genieten van het leven.

Bakken voor helden

Na het delen van hun persoonlijke ervaringen, slaan de hondeneigenaren de handen ineen met niemand minder dan 'Heel Holland Bakt' winnares Mercedes Roggen. Samen gaan ze aan de slag om een speciale taart te bakken voor een andere held in hun leven, die ze willen bedanken voor hun hulp en steun bij hun ziekte of beperking.

‘Mijn Hond Mijn Leven’ wordt geproduceerd door SkyhighTV en uitgezonden vanaf 9 december, elke zaterdagmiddag op SBS6 om 16:30 uur. Kijk de afleveringen via de links hieronder terug.

familie van kessel, mercedes en Jamie staan in een keuken en er worden versieringen op de taart aangebracht door de kinderen

Onze website gebruikt cookies