KNGF Geleidehonden start vandaag met de donatiecampagne ‘lockdown’. Extra financiering is hard nodig, nu de training van geleidehonden vertraging oploopt.

Sinds de coronacrisis worden de geleidehonden in opleiding vanuit huis geschoold door de trainers. Ze hebben het daar goed, maar het is onder deze omstandigheden niet mogelijk om het normale trainingsprogramma af te werken. Trainen op een drukke markt of in een winkelcentrum kan bijvoorbeeld niet. Een geleidehond en een cliënt leren samenwerken tijdens de eindinstructie is niet mogelijk door de coronamaatregelen die van kracht zijn. De opleiding van een geleidehond duurt daardoor langer en dat kost duizenden euro’s extra.


Online campagne

De campagne staat in het kader van ‘lockdown’. De meesten van ons ervaren een lockdown nu voor het eerst. Maar voor mensen met een beperking is het gevoel van minder vrijheid allesbehalve nieuw. Met geleidehonden kunnen deze mensen zich zelfverzekerder en vrijer door het leven bewegen. Een groeiende groep cliënten moet nu noodgedwongen langer wachten op meer bewegingsvrijheid.

Directeur Meta Neeleman: ‘We hopen dat deze lockdown campagne donaties oplevert. Ik kan alleen maar hopen dat Nederland ons wil blijven helpen dit belangrijke werk te doen. Zodat meer mensen, begeleid door hun professioneel getrainde hond, persoonlijke grenzen kunnen gaan verleggen. Bevrijd van een persoonlijke lockdown.’ Lees verder in deze blog van onze directeur.

Bekijk hieronder een beeld van de campagne die via social media zal worden verspreid en steun ons hier.

Campagnebeeld lockdown

Een stil KNGF-terrein

Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft de organisatie alles op alles zetten om achterstanden in te halen en cliënten blij te maken met een fantastische hond. De aangepaste werkwijze levert unieke beelden op. Onlangs is een bijzonder filmpje gemaakt van een volstrekt leeg KNGF-terrein in Amstelveen, waar het normaal gesproken een drukte van belang is met tientallen honden, trainers, medewerkers, vrijwilligers en de trainingsbussen die af en aan rijden. Bekijk het filmpje hier.
Onze website gebruikt cookies