Op zondag 22 januari 2023 om 16:00 uur start het nieuwe tv-programma In the Picture op SBS6. In dit programma krijgen 2 bekende Nederlanders de uitdagende opdracht om een foto-expositie te maken voor een goed doel, waaronder voor KNGF Geleidehonden.

Gewapend met een fotocamera gaan de BN’ers op pad. Ze ontmoeten bijzondere mensen en horen impactvolle verhalen. En ze zien van dichtbij hoe het goede doel echt het verschil maakt. Samen zetten ze alles op alles om dat te vangen in mooie foto’s.

Help KNGF meer werelden openen en steun de opleiding van onze hondenhelden.

KNGF In the Picture

In de aflevering op 29 januari gaan Kim-Lian van der Meij en Jamie Trenité samen aan de slag voor KNGF Geleidehonden. Ze krijgen de opdracht om een foto-expositie te maken over het thema ‘KNGF opent werelden’. Wat het thema precies inhoudt ontdekken ze als ze langsgaan bij verschillende hulphondenbezitters.

Zo ontmoeten ze Maikel. Maikel is al sinds zijn geboorte slechtziend. Lange tijd weigert hij met een hulpmiddel te lopen, tot hij op een dag door Amsterdam loopt en in de IJ-tunnel belandt. Hij beseft dat het zo niet langer kan. Vanaf het moment dat hij een blindengeleidehond krijgt, verandert zijn hele wereld en gaat hij letterlijk grenzen over. Ook spreken ze met Robert en Edwin, die beide gediagnostiseerd zijn met PTSS. Hun buddyhond zorgt er voor dat ze weer naar buiten durven, waardoor ze hun leven weer een beetje kunnen oppakken.

Maikel in een drukke winkelstraat

In the Picture

In dit nieuwe eerste seizoen gaan Nance Coolen, Stef Bos, Kim-Lian van der Meij, Jamie Trenité, Anne-Mar Zwart, Jochem van Gelder, Sandra Schuurhof en Mirella van Markus de uitdaging aan. De reeks bestaat uit 4 afleveringen die wekelijks worden uitgezonden. Elke aflevering staat een van de volgende goede doelen centraal: Kinderfonds MAMAS, KNGF Geleidehonden, CliniClowns, en de Nierstichting.

Kijk de aflevering met KNGF terug

Onze website gebruikt cookies