Heb je het filmpje al gezien over de afgeleidehond Bennie? Via de verkeerscampagne BennieBlind laat telecomaanbieder Ben® met KNGF Geleidehonden zien hoe gevaarlijk het gebruik van een smartphone in het verkeer kan zijn. 

In de campagnevideo loodst de zogenaamde ‘afgeleidehond’ Bennie zijn baas, compleet afgeleid door haar smartphone, veilig door het verkeer. Hiermee willen Ben® en KNGF Geleidehonden verkeersdeelnemers bewustmaken van de invloed van hun smartphone in het verkeer. Afgeleid raken door je smartphone in het verkeer maakt dat je onbewust tijdelijk blind wordt voor je omgeving. Smartphonegebruikers brengen zo zichzelf en anderen in gevaar. 


Grappige vondst met serieuze ondertoon

KNGF Geleidehonden traint natuurlijk geen ‘afgeleidehonden’, dat is de knipoog in de campagne. Het zou wat zijn als dat echt nodig is. Een afgeleidehond is een grappige vondst, maar heeft een serieuze ondertoon. ‘Voor KNGF Geleidehonden biedt deze campagne een mogelijkheid om een belangrijke boodschap te vertellen: verlies je omgeving niet uit het oog als je in het verkeer wordt afgeleid door je mobiele telefoon. Dat zeg ik namens onze doelgroep, want blinde en zeer slechtziende mensen kunnen niet anticiperen op iemand die is afgeleid door zijn smartphone’, legt Monique Velten van KNGF Geleidehonden uit. ‘Ook voor onze geleidehonden is het moeilijk om rekening te houden met mensen die nergens meer op letten of slingerend over straat lopen, omdat ze met hun mobiel in de weer zijn.’

‘Ga er niet vanuit dat een ander wel op jou let’

‘Het is gewoon ontzettend belangrijk dat je zelf bewust bent van je omgeving als je je in het verkeer begeeft’, benadrukt Monique Velten. ‘Ga er niet zomaar vanuit dat anderen wel op jou letten, want soms kunnen ze dat gewoon niet. Denk aan jouw eigen veiligheid en die van anderen om je heen.’ 

De bewustwordingscampagne is sinds 26 september te zien via tv, out of home en internet. Daarnaast wordt een lespakket ingezet voor basisschoolgroepen 7 en 8. Benieuwd naar het filmpje en het lespakket? Bezoek de BennieBlind-pagina.

Making of video afgeleidehond

Onze website gebruikt cookies