Sander Spinder is dol op grote honden. Vanwege zijn werk en het kleine appartement waar hij woont, vindt hij een eigen hond geen optie, maar als vrijwilliger kan hij zijn hart ophalen in de KNGF-kennel.

‘Eens in de twee weken help ik als vrijwilliger in de kennel. Daar ben ik ongeveer een half jaar voor de lockdown mee begonnen. Ik werk in de avond en ben dan vooral druk met honden borstelen, waterbakken vullen en wasjes draaien. De uitdaging van het vrijwilligerswerk bij KNGF zit hem voor mij in het feit dat ik de honden leer inschatten en begrijpen. Ze beginnen ook steeds beter te luisteren.


Inzetten voor betere samenleving

Overdag werk ik voor Purpose, een maatschappelijk adviesbureau dat bedrijven en organisaties helpt om zich in te zetten voor een betere samenleving. Voordat corona uitbrak was ik dagelijks op kantoor te vinden. Daardoor was er geen tijd voor een hond. Ook mijn kleine appartement is niet ideaal. Omdat ik dol ben op honden ben ik op zoek gegaan naar een manier om toch iets met honden te doen: zo ben ik bij KNGF Geleidehonden terechtgekomen.


Genieten van kleine dingen

Toen de kennel door de lockdown dicht ging, vond ik het heel jammer dat ik de honden niet kon borstelen en knuffelen. Mijn reguliere baan ging natuurlijk wel door, maar dan niet op kantoor. Ik merk dat de corona-periode mij nog meer aan het denken heeft gezet over het leven. Bewust leven en genieten van het moment is nu nog belangrijkere geworden, net als genieten van kleine dingen, de mensen om mij heen en de natuur.


Dol op grote honden

Mijn vrijwilligerswerk voor KNGF Geleidehonden zorgt bij mij voor ontspanning. Lekker knuffelen met de honden na een drukke werkdag is heerlijk. Ik ben dol op grote honden. Naast de labrador retrievers en de golden retrievers van KNGF Geleidehonden heb ik ook een zwak voor Sint Bernhards. Als ze maar groot en gezellig zijn. Op dagen dat ik niet in Amstelveen ben ontspan ik door te sporten of lees ik een boek. Af en toe kijk ik ook een serie of sport op TV.'

Onze website gebruikt cookies