Even voorstellen: Balou

Even voorstellen: Balou

Balou is geboren met een speciale missie. Als hij later groot is, dan wordt hij hulphond voor iemand met een beperking. Maar het is nog niet zover: kleine Balou groeit eerst op bij een liefdevol puppypleeggezin. Als hij volwassen is dan begint zijn opleiding tot superheld, ofwel: blindengeleidehond. Help jij Balou om dit doel te bereiken?

 • Kruising labrador/golden retriever
 • Reu
 • Geboren op 19 april 2023

Word sponsor van Balou

Met jouw steun wordt Balou een professionele hulphond voor iemand met een beperking. Vanaf 8,- per maand word je zijn sponsor. Volg zijn belevenissen via het exclusieve online dagboek met fraaie foto's, video's en verhalen.
- Vanaf 8,- per maand
- Toegang tot zijn dagboek
- Updates in je mailbox
- 3x per jaar ons magazine

Ja, ik word sponsor right-arrow  

Deze stappen doorloop je samen met jouw pup

Als sponsor van een pup ontvang je maandelijks een e-mail met daarin de vorderingen van jouw pup. Sponsor je meer dan € 8,- per maand, dan kun je via een online dagboek van nog meer avonturen genieten! Het traject dat je volgt ziet er ongeveer zo uit, maar elke hond is uniek, dus elke reis naar het einddoel is anders.

 1. 1 Welkom op de wereld

  pasgeboren pup

  Pups worden geboren bij een fokgastgezin. Daar krijgen ze de beste start en wennen ze rustig aan een huiselijke omgeving.

 2. 2 Eerste grote stap

  pup bij pleeggezin

  Na zo’n 8 weken zit de taak van de moederhond erop. Jouw pup verhuist dan naar een puppypleeggezin.

 3. 3 Aan alles wennen

  pup in rieten mandje

  Langzaam gaat de pup de wereld ontdekken. Het socialiseren is misschien wel de belangrijkste taak van het puppypleeggezin.

 4. 4 Klaar voor school?

  Trainer loopt met hond over straat

  Rond de leeftijd van 15 maanden bekijkt de puppy-instructeur tijdens de stadsevaluatie of de hond klaar is voor de opleiding op school.

 5. 5 Kennelleven

  kennelgebouw

  Als de hond slaagt, is het tijd om afscheid te nemen van het puppypleeggezin. Het serieuze leven op school gaat beginnen. De trainers vangen de jonge honden op en begeleiden hen de eerste paar weken, als een soort brugklas.

 6. 6 Brugpieper af

  training met obstakels

  Tijd om het vak te leren. In deze fase is de carrière van de hond bepaald. Wordt hij blindengeleidehond, een assistentiehond of toch een buddyhond?

 7. 7 Geslaagd voor het eindexamen

  de perfecte match

  De hond beheerst het vak. Tijd om een leuke, geschikte cliënt te zoeken. KNGF let er goed op dat baas en hond een klik hebben, ze moeten echt bij elkaar passen.

 8. 8 Samen de wijde wereld in

  hulphond met client op pad

  Het duo is klaar voor hun leven samen. Jouw pup is uitgegroeid tot knappe hulphond en opent nu de wereld van zijn baas met een beperking!

Kwaliteit van leven neemt toe

Met hulphond is het leven beter

Maar liefst een 8,2 geven mensen met een professioneel getrainde hond aan hun leven. Zonder hulphond is dat cijfer een 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek dat KNGF Geleidehonden heeft uitgevoerd onder haar cliënten. Alle cliënten voelen zich met hulphond zelfstandiger en beter in staat om sociale contacten te onderhouden. Zonder hond waren ze honderd procent afhankelijk van anderen om ergens te komen.

Dagboekfragment:

Puppentest
Over een paar dagen verhuizen de pups naar hun volgende adres: het puppypleeggezin. Net als het fokgastgezin zijn ook dit vrijwilligers. Zij zorgen zo’n anderhalf jaar voor onze pups, totdat ze oud genoeg zijn om naar school te gaan voor hun opleiding. Voordat de kleintjes verhuizen, wordt er een puppentest gedaan door een specialist van KNGF. Die bekijkt wat voor karakter een pup heeft. Is ‘ie introvert of extravert? Hoe reageert hij op geluiden? Vindt de pup snel iets spannend? Op basis van de test worden de pups gekoppeld aan geschikte pleeggezinnen.

 

Word sponsor van Balou

Vanaf 8,- per maand ben je al sponsor en help je iemand met een beperking aan een professioneel getrainde hulphond!

Ja, ik word sponsor right-arrow  
Onze website gebruikt cookies