Wat betekent het om een hulphond in spe in huis te hebben? Dit kunnen de gastgezinnen het beste zelf vertellen.

Vooroordelen en veelgestelde vragen

Vooroordelen en veelgestelde vragen

Wij zoeken dringend pleeggezinnen om hulphondenpups in hun eerste levensjaar op te voeden. Denk jij, zoals veel mensen, misschien ten onrechte dat je daarvoor ongeschikt bent? Lees dan snel verder. Ervaren pleegouder Jan Combee neemt de vooroordelen onder de loep.

Familie Verkerk zwaait hun hond nuchter uit

‘Familie Verkerk zwaait hun hond nuchter uit’

Golden/labrador kruising Honey is alweer pleegpup nummer 4 voor de familie Verkerk. De kinderen in het gezin hebben dus al 3 keer meegemaakt dat hun KNGF-hond naar school ging. Gaat dat afscheid telkens gepaard met ontroostbare kinderen? Familie Verkerk vertelt hoe zij hier tegenaan kijken.

Pups opvoeden is echt mijn hobby

Pups opvoeden is echt mijn hobby

Christien: ‘De belangrijkste reden om hiermee te beginnen was dat ik bij mijn neef zag hoeveel hulp en geluk zijn hulphond hem gaf. Dat gun je iedereen in die situatie. Maar ik vind puppy’s ook superleuk. Toen ik met pensioen ging, dacht ik, ik ga niet achter de geraniums zitten. Dus dit is voor mij een ideale taak.’ Lees het verhaal van Christien.

“Als Belle naast mij loopt met haar dekje om, voel ik mij heel trots.”

“Als Belle naast mij loopt met haar dekje om, voel ik mij heel trots.”

Je voedt een hulphond op zodat iemand met een lichamelijke of mentale beperking zijn zelfstandigheid, mobiliteit en kwaliteit van leven kan vergroten, het dient een hoger doel. Als Belle naast mij loopt met haar dekje om, voel ik mij heel trots. Lees het verhaal van Caroline.

'Je krijgt er zoveel liefde voor terug'

'Je krijgt er zoveel liefde voor terug'

Lief, knuffelig, gezellig... Richard en zijn vriendin Judith uit Oosterwolde komen woorden tekort als ze vertellen over Grodo, de zwarte labrador/golden pup die bij hen in huis woont. Grodo is een tijdelijke huisgenoot, want als hij een maand of 14 is gaat hij naar KNGF om zijn opleiding tot hulphond te starten. Lees het verhaal van Richard en Judith.

titel

'Door de goede begeleiding groeide mijn zelfvertrouwen'

Ellen de Vries uit het Friese IJlst voedt voor het eerst een KNGF-pup op en dat gaat haar goed af. Haar pleegpup Rachna (15 maanden oud) heeft allemaal groene vinkjes in haar rapport en mag binnenkort naar school om het vak van geleidehond te leren. Lees het verhaal van Ellen.

Pup Ursa in huis

NOS Jeugdjournaal maakte een leuk item waarin ze familie Veldhuis spreken die pup Ursa in huis heeft. Ze vertellen waarom ze dit doen, hoe ze worden begeleid, wat er zo leuk aan is, en ook wat er lastig is. 

‘Ik zie veel voordelen van een KNGF-pup opvoeden: goede begeleiding, weinig kosten en een overzichtelijke periode’

‘Je weet vanaf het begin dat je het doet voor een ander, dat maakt afscheid niet zo moeilijk’

‘Een KNGF-pup opvoeden kan ook als je jong bent en parttime werkt.’, zegt Noumea Witmus. Ze is daar zelf het levende bewijs van, want ze is nét 24, kort geleden afgestudeerd en ze deelt haar appartement met Clooney, een energieke labrador van 7 maanden oud. Lees haar hele verhaal

 

Onze website gebruikt cookies