Met het inleveren van lege cartridges en oude smartphones of tablets help je 2 goede doelen tegelijk; KNGF Geleidehonden en het milieu. Voor elk ingeleverd exemplaar, krijgen wij een vergoeding van Eeko, de organisatie die lege cartridges, smartphones en tablets inzamelt en laat recyclen. Heb je dus nog iets liggen? Gooi het niet weg, maar lever het het! Met deze waardevolle bijdrage kunnen wij nog meer mensen met een beperking helpen door een professioneel opgeleide hulphond. 

Twee vliegen...

Het inzamelen van lege cartridges en oude smartphones of tablets is ook goed voor het milieu. De ingeleverde producten worden hergebruikt of gerecycled en krijgen zo een tweede leven. Eeko zorgt voor een milieuvriendelijke verwerking van de ingeleverde materialen. 

Het proces

Bruikbare cartridges worden grondig gereinigd en opnieuwe gevuld. De gerecyclede cartridges worden vervolgens verkocht aan groothandelaren of detaillisten, waarnda ze uiteindelijk weer bij de gebruiker in de printer terecht komen. 

Nog bruikbare smartphones en tablets worden gewiped. Dat betekent dat alle data definitief en veilig verwijderd wordt door het gebruik van Blancco Mobile Device Eraser. Vervolgens worden ze gereviseerd: de smartphones en tablets worden gecontroleerd en kapotte of niet goed functionerende onderdelen worden vervangen. Als ze dan weer werken en er goed uitzien, woden ze als gerefurbished verkocht. 

Producten die niet meer bruikbaar zijn, gaan naar recyclingbedrijven. Daar wordt alles verschredderd en worden alle bruikbare materialen gescheiden van de overige materialen. 

 

Waar lever ik cartridges en smartphones in?

Vind een inzamelpunt voor lege cartridges en oude smartphones of tablets bij jou in de buurt.

Start met recyclen en steun KNGF

Lever je lege cartridges en oude smartphones of mobieltjes in voor KNGF Geleidehonden.

Zoek een inleverpunt

Geen KNGF Geleidehonden inzamelpunt bij jou in de buurt?

Geen probleem! Doe je lege cartridge, oude smartphone of tablet in een afgesloten plastic zakje. Stop er een briefje bij waarop je vermeldt dat je het wilt inleveren voor KNGF Geleidehonden. Je kunt het zakje dan in elke inzamelbox (ook van andere doelen) inleveren. Zo komen de opbrengsten toch bij ons terecht. Zoek hier naar een inzamelpunt van Eeko bij jou in de buurt.

Bedrijven

Wil je met jouw bedrijf ook lege cartridges en oude smartphones of tablets inzamelen voor KNGF? Vraag dan een gratis inzamelbox aan. Zodra deze gevuld is met minimaalt 20 cartridges, smartphones en/of tablets, komt Eeko de box kosteloos ophalen. 

Bedrijven die een partij (eigen) smartphones en/of tablets willen aanbieden waarvan de vertrouwelijke data vernietigd moet worden, vragen we rechtstreeks contact op te nemen met Eeko: 0570 85 85 85 of info@eeko.nl. Lees meer over de dataverwijdering

Ga naar de website van Eeko en vul het aanvraagformulier in om een box aan te vragen of een afhaalopdracht door te geven. 

Vraag de box aan

Over Eeko

KNGF Geleidehonden werkt bij deze actie samen met Eeko ccc B.V. 

Onze website gebruikt cookies