Met het inleveren van cartridges en mobiele telefoons help je 2 goede doelen tegelijk; KNGF Geleidehonden en het milieu. Voor elk ingeleverd exemplaar, krijgen wij een vergoeding van Eeko, de organisatie die cartridges en mobieltjes inzamelt en laat recyclen. 

Waarom cartridges recyclen?

In cartridges zitten fossiele brandstoffen (olie). Komt zo’n cartridge in het milieu terecht, dan duurt het honderden jaren voordat deze is afgebroken. Het is dus milieuvriendelijker om lege cartridges opnieuw te vullen in plaats van weg te gooien. Als hergebruik niet (meer) mogelijk is, kan de cartridge worden gerecycled.

Waarom mobiele telefoons recyclen?

In mobiele telefoons wordt coltan gebruikt. Coltan is een grondstof voor bepaalde onderdelen van mobiele telefoons en laptops. De stof zorgt ervoor dat de apparaten niet oververhitten. De grondstof wordt gewonnen in het oosten van Kongo, het leefgebied van de laaglandgorilla. Om aan de vraag naar coltan te kunnen voldoen, worden veel nieuwe coltanmijnen geopend en wegen aangelegd. Dit gaat ten koste van het regenwoud. De gorilla is hierdoor ernstig in de verdrukking gekomen. Door mobiele telefoons en laptops te recyclen vermindert de vraag naar coltan.

Meedoen?

De cartridges of mobieltjes kunnen worden ingeleverd bij een KNGF Geleidehonden inzamelpunt. Zoek hier de dichtstbijzijnde locatie

Geen KNGF Geleidehonden inzamelpunt bij jou in de buurt? Geen probleem! Doe je cartridge of mobieltje in een afgesloten plastic zakje met een briefje dat het t.b.v. KNGF Geleidehonden is. De cartridges en mobieltjes kunnen dan in elke inzamelbox (ook van andere doelen) worden ingeleverd. Zo komen de opbrengsten toch bij ons terecht. Zoek hier naar een inzamelpunt van Eeko bij jou in de buurt.

Inzamelbox voor bedrijven

Wil je met jouw bedrijf cartridges en mobiele telefoons inzamelen? Vraag dan een gratis inzamelbox aan. Als er minimaal 20 cartridges en mobieltjes zijn verzameld, komt Eeko de box kosteloos ophalen. Vul het onderstaande aanvraagformulier in om inzamelmateriaal aan te vragen of een afhaalopdracht door te geven. Ook kun je jouw organisatie hier aanmelden als openbaar inzamelpunt. Jouw bedrijfsgegevens worden dan gepubliceerd op de site van onze partner Eeko. 

Over Eeko

KNGF Geleidehonden werkt bij deze actie samen met Eeko ccc B.V. 
Eeko zorgt voor milieuverantwoord hergebruik van cartridges en oude mobiele telefoons.

Kom in actie

Onze website gebruikt cookies