Een buddyhond autisme is getraind om 3 tot 7-jarige kinderen met autisme buitenshuis te begeleiden. Doordat deze kinderen vaak wegrennen op straat of angstig zijn voor nieuwe situaties, komen sommige gezinnen amper de deur uit. Door het kind met een tuigje aan de autismegeleidehond te koppelen, is wegrennen/uitbreken niet meer mogelijk. Hierdoor verdwijnt dit gedrag vaak na een tijdje en krijgt het hele gezin weer bewegingsvrijheid. Bovendien heeft de aanwezigheid van de hond vaak een positieve invloed op het algehele gedrag van het kind. 
Lees het verhaal van familie Aerts: ''Ons hele gezin is meer geaard sinds we een autismegeleidehond hebben''


Workshop PAWS

Ook een eigen huishond kan vaardigheden leren om het gedrag van een kind met autisme te doorbreken. Hiervoor heeft KNGF Geleidehonden de speciale PAWS workshop ontwikkeld. PAWS staat voor Parents Autism Workshop & Support.

PAWS workshop


Positieve gedragsverandering

Met de komst van de buddyhond autisme kan het hele gezin de deur weer wat makkelijker uit. Vaak na jaren van isolement. Een bijkomend voordeel is dat het gedrag van het kind vaak in positieve zin verandert. Sommige kinderen met een autisme spectrumstoornis gaan opeens praten of kunnen zich beter concentreren sinds ze de geleidehond in huis hebben. 

Dankzij Tasha voelt Juul zich zekerder

Tessa, moeder van Juul


Wat biedt een buddyhond autisme?

  • Veiligheid: het kind kan niet meer zomaar wegrennen.
  • Bewegingsvrijheid: het hele gezin kan zonder strijd op stap.
  • Positieve invloed: vaak verandert het gedrag van het kind.
  • Vriendschap: het kind heeft altijd een kameraad in de buurt.
De wachtlijst voor buddyhond autisme is momenteel helaas gesloten.
Onze website gebruikt cookies