Deze buddyhonden worden speciaal getraind voor (oud-)geüniformeerden met een publieke taak die een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben. Een buddyhond draagt bij aan het gevoel van veiligheid, vergroot de bewegingsvrijheid en biedt troost en rust. De hond leert ook praktische vaardigheden. Hij maakt zijn baas bijvoorbeeld wakker bij nachtmerries. In onderstaande indrukwekkende video's is zien welke impact een buddyhond heeft op het leven van zijn baas.

Het verhaal van John en zijn buddyhond PTSS Niels

John heeft buddyhond Niels van KNGF Geleidehonden. Dankzij Niels is zijn wereld groter geworden en durft hij weer dingen te ondernemen die tien jaar geleden ondenkbaar waren. Zijn PTSS is met de buddyhond meer handelbaar geworden.

Het verhaal van Nelis en zijn buddyhond PTSS Noury

Nelis heeft als oud-politieagent veel meegemaakt en lijdt aan PTSS (post-traumatisch stress syndroom). Zijn buddyhond Noury geeft hem meer bewegingsvrijheid en ondersteunt hem bij stress en angst. Nelis vertelt zelf wat dat voor hem betekent.

 

TV-commercial Buddyhond

In deze doordringende tv-commercial staat de buddyhond PTSS centraal. Angstaanvallen, herbelevingen, nachtmerries, slapeloosheid en een sociaal isolement maken het leven van veteranen met PTSS loodzwaar. De buddyhond biedt hen de rust, structuur en vooral steun om hun leven weer leefbaar te maken.

Onze website gebruikt cookies