Onze buddyhonden bieden kinderen met autisme vriendschap en ondersteuning. In de video's op deze pagina is te zien welke impact een buddyhond autisme op het kind en het gezin heeft.

De wereld anders zien; dat is waar kinderen met autisme mee kampen. Vaak heeft dit grote gevolgen voor de rest van het gezin. Eropuit gaan wordt moeilijker en het wereldje van het gezin wordt zo steeds kleiner. De video ‘Autismegeleidehond’ toont hoe professioneel opgeleide honden de steun en toeverlaat zijn van kinderen die de wereld anders zien.

Autismegeleidehond | KNGF Geleidehonden

Djamilo en zijn buddyhond autisme

In deze video vertelt moeder Tamara hoe buddyhond Noortje Djamilo helpt met zijn angsten. Speciaal opgeleide honden zoals Noortje bieden kinderen met autisme en hun gezin veiligheid, meer bewegingsvrijheid en vriendschap.

Buddyhond autisme aan het werk

Jaarlijks leidt KNGF Geleidehonden meerdere buddyhonden autisme op. Deze bijzondere honden zijn speciaal getraind om jonge kinderen van 3 tot 7 jaar met een autisme spectrumstoornis (ASS) buitenshuis te begeleiden. Zij hebben tot doel de mobiliteit van het kind met autisme en het gezin te vergroten.

Onze website gebruikt cookies