Na de toewijzing van de geleidehond is het mogelijk om de instructiedagen, die nodig zijn om te kunnen werken met de hond, intern bij KNGF Geleidehonden te volgen. Veel cliënten zijn enthousiast over de interne schoolinstructie ten opzichte van instructie thuis, omdat intern belangrijke voordelen biedt.

Voordelen van de instructie op de geleidehondenschool

  • 100% focus op het leren lopen met de geleidehond. Je wordt niet afgeleid door huiselijke beslommeringen. Je hoeft nergens voor te zorgen, er wordt voor je gezorgd. 
  • Snelle binding met de hond door intensief contact. Je bent de hele dag - en nacht - samen. 
  • De mogelijkheid de hele dag vragen te stellen aan de instructeur. 
  • De omgeving Amsterdam biedt de optimale kans om diverse situaties te oefenen. 
  • Contact met de andere cliënten in de instructie; de kans van elkaar te leren en elkaar te steunen.

 

Aandachtspunten bij de schoolinstructie zijn:

  • Cliënten met een baan en/of een gezin moeten wellicht veel regelen als zij 1 of 2 weken van huis zijn.
  • De instructeur heeft 2 cliënten onder zijn/haar hoede, maar kan maar 1 persoon tegelijk begeleiden. De tweede cliënt moet daarom geregeld wachten (in de KNGF-bus) tot hij/zij aan beurt is.

 

Het advies van de instructeur 

Voor welke vorm van instructie je kiest, hangt voor een deel af van je eigen voorkeur en omstandigheden. Echter, er kunnen belangrijke redenen zijn waarom de schoolinstructie voor een bepaalde cliënt onze voorkeur heeft. Wij raden je dan ook aan om de keuze voor een school- of thuisinstructie in overleg met de instructeur te maken en diens advies op te volgen.

Meer luisteren?

Luister deze podcastaflevering van 'Roedel van twee' met Corinne en blindengeleidehond Larko. Hierin vertelt instructeur Elles hoe cliënten met hun nieuwe geleidehond leren omgaan en hoe fantastisch het is als ze aan het eind van de instructieperiode door het drukke Amsterdam durven te lopen met hun hond. 

Onze website gebruikt cookies