Afgelopen zondag renden 20 lopers zich in het zweet voor KNGF Geleidehonden. Zij liepen de Dam tot Damloop, een loop van 16,1 km van Amsterdam naar Zaandam. Deze sportievelingen lieten zich per gelopen kilometer sponsoren door vrienden, familie en bedrijven en steunden hiermee de opleiding van onze honden. Het bedrag dat dit fanatieke team heeft opgehaald, is inmiddels bekend.

Mooi eindresultaat

In totaal werd er €6.120 opgehaald voor KNGF Geleidehonden en liepen de teamleden gezamenlijk 322 kilometer. Een geweldig resultaat dat bijdraagt aan de opleiding van de honden die een bijzondere carrière tegemoet gaan. Een hond wordt namelijk niet zomaar blindengeleidehond, assistentiehond, autismegeleidehond of buddyhond. Hier komt heel wat bij kijken. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij deze viervoeters en daar is veel tijd en geld mee gemoeid.

Running buddies

Ook dit jaar liepen er weer mensen met een visuele beperking mee in dit hardloopteam. Niet met hun blindengeleidehond, maar met een buddy; een loper die aan de slechtziende of blinde deelnemer gekoppeld is met een lint en zo diegene begeleidt tijdens de loop. De Dam tot Damloop is één van Nederlands grootste hardloopevenementen en gaat van Amsterdam tot Zaandam. Dat is een parcours van 10 Engelse Mijlen (16,1 kilometer). Het evenement werd in 2017 voor de 33ste keer georganiseerd.

Eigen actie organiseren?

Wil je ook het verschil maken voor mensen met een (visuele) beperking? Zet een actie op voor onze geleidehonden in opleiding via onze actiewebsite!

Onze website gebruikt cookies